Jahni László receptje
2012. június 18.- 20 dkg fogasfilé
- 20 dkg friss zsenge tök
- 1/4 db citrom leve
- 3-4 szál kapor
- 1 db salátalevél
- Bertolli olaj
- só
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A fogasfilét besózzuk, 10-15 percig hűtőben pihentetjük, majd a bőrös felén sütjük készre grill-lapon vagy serpenyőben. Közben a hús felőli részen Bertolli olajjal kenegetjük.
A zsenge tököt megpucoljuk, eltávolítjuk a magházát, apró kockára vágjuk, sózzuk. Adunk hozzá finomra vágott kaprot, és Bertolli olajból, citrom levéből öntetet készítünk (emulziót).
A halat salátalevelekkel és töksalátával tányérra rendezzük.

tök , fogasfilé , citrom , kapor , salátalevél , Bertolli olaj