Receptek

Grillezett kacsamáj paszternákkal, vajas retekkel

Grillezett kacsamáj paszternákkal, vajas retekkel

Tivadar György receptje 4 fő részére

Hozzávalók:

  • 50 dkg hízott kacsamáj
  • 50 dkg paszternák
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 3 dl tej
  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg vaj
  • 1 ktg hónapos retek
  • 1 db sörretek
  • 2 szál citromos kakukkfű
  • só, bors

Elkészítése:
A finomra vágott vöröshagymát olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a megpucolt, darabolt paszternákot, felöntjük a tejjel és a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk. Amikor megpuhult, leszűrjük, és hideg vajat hozzáadva összeturmixoljuk. A retkeket leforrázzuk, forró habzó vajban a kakukkfűvel átmelegítjük és ízesítjük. Zsiradék nélküli serpenyőben a kacsamáj mindkét oldalára kérget sütünk, majd 180 °C-os sütőben 5 perc alatt készre sütjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.