Palotai Csaba receptje
2018. március 13.- 2 kg csontos mangalicakaraj
- 400 g kifliburgonya
- 1 fej kelkáposzta
- 80 g bacon
- 50 g mangalicazsír
- 100 ml alaplé
- pár szál friss kakukkfű
- só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A burgonyát sós vízben félkészre főzzük, a felaprított bacont zsírjára pirítjuk és megszórjuk a kakukkfűvel. A kelkáposzta külső leveleit leszedjük, félretesszük.
A szívrészt negyedekbe vágjuk, besózzuk, borsozzuk, és a mangalicazsírral bekenjük, majd 180 °C-os sütőben készre sütjük.
A leszedett külső leveleket leforrázzuk és jeges vízbe szedjük.
A leforrázott leveleket Thermomixerben vagy turmixgépben pürésítjük,
közben kevés alaplevet és a kiolvasztott bacon zsírját adagoljuk hozzá, hogy lágy krémet kapjunk. A burgonyát és a karajt grillen készre sütjük, a húst pihentetjük, majd sózzuk és borsozzuk, a káposztával, a krémmel és a baconpörcökkel tálaljuk.
