Kalla Kálmán receptje
2020. július 21.- 4 db padlizsán (friss, nem túl nagy)
- só, borsőrlő, tökmagolaj az asztalra
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Faszénen sütve lenne a legjobb, de nem mindig rakunk tüzet ezért az ételért. Grill-lapon sütjük, minden oldalát forró lapon, úgy, hogy a padlizsán lila színe feketére változzon. Akkor vesszük le a grillről, mikor már puha, plöttyedt a padlizsán. Lefejtjük a fekete héját, de a szárát meghagyjuk egy kevés fekete héjrésszel. Ez dekorálja, felismerhetővé teszi, és ezzel a szárral tudjuk felemelni és a tányérra ejteni, hogy a puha húsa kissé elterüljön.
Ezt az ételt a vendég ízesíti magának, sóval, borssal és olajjal.
Kiváló előétel, de sokszor használjuk köretnek is, egy-egy szelet húshoz.

tökmagolaj , padlizsán , bors , só