Receptek

Gyöngyhagyma polippal és petrezselymes tejfölhabbal

Segal Viktor receptje

2020. augusztus 1.

POLIP
HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg tisztított bébipolip
  • 1 db babérlevél
  • 5-6 szem egész fekete bors
  • 2-3 ek olívaolaj
  • só, bors, cayenne bors ízlés
  • szerint

GYÖNGYHAGYMA
HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg gyöngyhagyma
  • 1 ek balzsamecet
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek juharszirup vagy nádcukor

TEJFÖLHAB
HOZZÁVALÓK:

  • 2 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 1/2 csokor petrezselyem apróra vágva
  • 1 ek olívaolaj

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

POLIP ELKÉSZÍTÉSE:
A bébipolipot bő sós vízben a babérlevéllel és a fekete borssal felforraljuk, majd

alacsony hőfokon puhára főzzük (kb. 40 perc alatt).

Leszűrjük, ízesítjük, elkeverjük az olívaolajjal és felhasználásig hűtőben tároljuk.

GYÖNGYHAGYMA ELKÉSZÍTÉSE:
A meghámozott gyöngyhagymákat egy kisméretű lábosba helyezzük, fűszerezzük és az olívaolajon a juharsziruppal 8-10 perc alatt készre pároljuk.

Ha szükséges, kevés folyadékot adhatunk hozzá.

ESZKÖZÖK:
5 dl-es szifon, 2 habpatron

TEJFÖLHAB ELKÉSZÍTÉSE:
Összekeverjük a hozzávalókat, sózzuk és botmixerrel teljesen egyneművé pürésítjük. Szűrőn átpasszírozzuk, és a szifonba töltjük.Tálalásig hűtőben tároljuk.

TÁLALÁS:
Zsenge salátalevelekkel tálaljuk.


gyöngyhagyma , bébipolip , babérlevél , olívaolaj , cayenne bors , balzsamecet , juharszirup , tejföl , tejszín , petrezselyem

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra