Receptek

Gyöngyhagyma polippal

Gyöngyhagyma polippal

Segal Viktor receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg tisztított bébipolip
  • 1 db babérlevél
  • 5-6 szem egész fekete bors
  • 2-3 ek olívaolaj
  • só, bors, cayenne bors ízlés szerint


ELKÉSZÍTÉSE:
A bébipolipot bő sós vízben a babérlevéllel és a fekete borssal felforraljuk, majd alacsony hőfokon puhára főzzük (kb. 40 perc alatt). Leszűrjük, ízesítjük, elkeverjük az olívaolajjal és felhasználásig hűtőben tároljuk.

GYÖNGYHAGYMA

HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg gyöngyhagyma
  • 1 ek balzsamecet
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek juharszirup vagy nádcukor


ELKÉSZÍTÉSE:
A meghámozott gyöngyhagymákat egy kisméretű lábosba helyezzük, fűszerezzük és az olívaolajon a juharsziruppal 8-10 perc alatt készre pároljuk. Ha szükséges, kevés folyadékot adhatunk hozzá.

TEJFÖLHAB

HOZZÁVALÓK:

  • 2 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 1/2 csokor petrezselyem apróra vágva
  • 1 ek olívaolaj

ESZKÖZÖK:
5 dl-es szifon, 2 habpatron

ELKÉSZÍTÉSE:
Összekeverjük a hozzávalókat, sózzuk és botmixerrel teljesen egyneművé pürésítjük. Szűrőn átpasszírozzuk, és a szifonba töltjük. Tálalásig hűtőben tároljuk.

TÁLALÁS:
Zsenge salátalevelekkel tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.