Receptek

Hajdinasaláta zöld fűszerekkel

Nábelek Zsófia receptje

2020. október 6.
  • 200 g hajdina
  • 300 g sütőtök
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csomó snidling
  • 1/2 csokor menta
  • 50 g olívaolaj
  • 1 db lime leve és héja
  • 1 kk fahéj
  • só, bors
  • gránátalma
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

A sütőtököt falatnyi kockákra vágjuk, összekeverjük kevés olívaolajjal, sóval, borssal, egy kiskanál fahéjjal, és 180 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. A hajdinát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük.

Elkészítjük a vinaigrette-et: az olívaolajat simára keverjük a lime héjával és kifacsart levével, sózzuk, borsozzuk, kevés vízzel lazítjuk, majd az egészet összekeverjük a megfőtt hajdinával és a sütőtökkel.

A zöld fűszereket durvára vágva a salátához keverjük, majd megszórjuk néhány szem gránátalmamaggal. Langyosan tálaljuk. 


snidling , petrezselyem , hajdina , sütőtök , olívaolaj , lime , fahéj , gránátalma