Jahni László receptje
2020. május 14.- 80 dkg harcsafilé
- 30 dkg burgonya
- 70 g liszt
- 10 dkg kolbász
- 4 db kápia paprika
- 5 dl zöldségalaplé
- 2 ek zsír
- citrom leve
- só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A paprikát apróra daraboljuk, és zöldségalaplében, fóliával letakarva kb. 1 órán át legfeljebb 80 °C-on megfőzzük. Leszűrjük, és sóval, cukorral, pici citromlével ízesítjük. A harcsát besózzuk, és a paprika leszűrt levében megpároljuk.A burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és burgonyanyomóval összetörjük. Visszatesszük a lábosba, adunk hozzá a főzővizéből, hozzáadjuk a lisztet, és addig főzzük, amíg elválik az edény falától. Sózzuk, borsozzuk, majd langyosra hűtjük és egy kanállal dödölléket formázunk belőle. Forró serpenyőben zsíron ropogósra sütjük.A paprikalében elkészült halfiléket a dödöllével tálaljuk, serpenyőben ropogósra sült kolbászdarabkákkal díszítjük.
