Receptek

Paradicsomos káposzta sült tarjával

Paradicsomos káposzta sült tarjával

Macsinka János receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 1 fej káposzta
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 1,5 liter házi paradicsomlé
  • 10 dkg zsír
  • só, cukor, fűszerpaprika
  • Sült tarja

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg mangalicatarja
  • 1 kg mangalicazsír
  • 3 db vöröshagyma
  • 2 db fokhagyma
  • 1 cs zöldhagyma
  • kakukkfű, só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:

A felszeletelt vöröshagymát zsíron megfuttatjuk, megszórjuk kevés fűszerpaprikával, majd az összevágott káposztát ezen a paprikás alapon kicsit megpároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomlevet, ízesítjük sóval és cukorral, majd addig főzzük, míg a káposzta megpuhul, a lé pedig besűrűsödik. Az egy kiló tarját a bödönaljánál megismert módon mangalicazsírban fűszerekkel és hagymákkal lassan sütjük, majd a zsírból kivéve, feldarabolva körbepirítjuk, és a paradicsomos káposztával tálaljuk. 

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább