HOZZÁVALÓK:
- 1 fej káposzta
- 30 dkg vöröshagyma
- 1,5 liter házi paradicsomlé
- 10 dkg zsír
- só, cukor, fűszerpaprika
- Sült tarja
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg mangalicatarja
- 1 kg mangalicazsír
- 3 db vöröshagyma
- 2 db fokhagyma
- 1 cs zöldhagyma
- kakukkfű, só, bors
ELKÉSZÍTÉSE:
A felszeletelt vöröshagymát zsíron megfuttatjuk, megszórjuk kevés fűszerpaprikával, majd az összevágott káposztát ezen a paprikás alapon kicsit megpároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomlevet, ízesítjük sóval és cukorral, majd addig főzzük, míg a káposzta megpuhul, a lé pedig besűrűsödik. Az egy kiló tarját a bödönaljánál megismert módon mangalicazsírban fűszerekkel és hagymákkal lassan sütjük, majd a zsírból kivéve, feldarabolva körbepirítjuk, és a paradicsomos káposztával tálaljuk.