Bereznay Tamás receptje
2019. szeptember 2.- 4 szelet hátszín
- olaj, vaj
- fokhagyma
- só, bors
RAKOTT BURGONYA
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg tisztított burgonya
- 40 dkg juhtúró
- 3 dl tejszín
- 2-3 gerezd fokhagyma
- bors
SALÁTA
HOZZÁVALÓK:
- 4 db kaliforniai paprika
- 1 dl almaecet
- 10 dkg barna cukor
- 1 dl víz
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
A burgonyát uborkagyalun vékonyan felszeleteljük. A tejszínt a juhtúróval, borssal és kakukkfűlevelekkel felforraljuk, hozzáadjuk a burgonyát és újra felforraljuk, majd tepsibe borítjuk. 160°C-os sütőben 50 perc alatt készre sütjük.
Saláta elkészítése:
A paprikát 200 °C-os sütőben szinte feketére sütjük, fóliával letakarjuk, 10 perc után lehúzzuk a héját és a húsát felcsíkozzuk. Az ecetet a cukorral és a vízzel felforraljuk, s miután langyosra hűlt, beletesszük a paprikát. A fokhagymát felszeleteljük, az olajon kissé megpirítjuk, és a salátára öntjük.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/06/07/2018072319395-770x_.jpg?token=99207817ca150c8857b483cad9e11cfe)
fokhagyma , juhtúró , burgonya , kaliforniai paprika , hátszín