Receptek

Fehérgyökér-krémleves fekete (beluga) lencsével

Jahni László receptje

2024. december 29.

2 ek étolaj

1 kis fej vöröshagyma

1 dl fehérbor

1 l zöldségalaplé

40 dkg petrezselyemgyökér és zöldje

1 ek olívaolaj

1 ek tejszín

2 dkg vaj

8 dkg beluga lencse

1 ek magos mustár

díszítésnek só, bors

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A hagymát megpirítjuk az étolajon, majd a fehérborral elforraljuk. Hozzáadjuk az összedarabolt gyökeret, felöntjük az alaplével és a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk. Puhára főzzük, majd krémesre turmixoljuk és rácsepegtetjük az olívaolajat. A lencsét fél órára beáztatjuk, majd sós vízben fogkeményre főzzük. Leszűrjük, hozzákeverjük az összevágott petrezselymet és a magos mustárt. Tálaláskor a leveshez adjuk.


fehérrépa , gyökér-fehérrépa , beluga lencse

Kapcsolódó cikkek