Litauszki Zsolt receptje
2020. július 17.- 1 kg articsóka
- 5 dkg fehér hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 dl olívaolaj
- 1 l húsleves
- 2 dl joghurt
- 1 szál kakukkfű
- 1 szál bazsalikom
- 10 dkg cseresznye
- 2 db citrom
- só, bors ízlés szerint
GRÍZGNOCCHI
HOZZÁVALÓK:
- 2,5 dl tej
- 50 g gríz
- 10 g vaj
- 1 db apró tojás
- 10 g parmezán
- 2 cl olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
GRÍZGNOCCHI ELKÉSZÍTÉSE:
A grízt tejjel, vajjal, sóval, borssal felforraljuk, és főzzük pár percet. Egy lapos edénybe frissentartó fóliával betakarva hűtjük, míg kézmeleg nem lesz, és belekeverjük a tojást és a parmezánt. Tálaláskor formázzuk, és kevés olívaolajon körbepirítjuk.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/17/Hus-articsokaleves_1-770x_.jpg?token=d470e0655efd7ba595f8bb72f124eb8a)
articsóka , bazsalikom , kakukkfű , fehér hagyma , fokhagyma , olívaolaj , húsleves , joghurt , cseresznye , citrom , vaj , gríz , tej , tojás , parmezán