Dr. Shakshuka receptje
2012. február 16.- 8 gerezd fokhagyma
- 1 kg paradicsom (nem kell meghámozni!)
- 1/2 pohár olaj
- 1/2 tk édespaprika
- 1/2 tk csípős paprika
- 6-8 db tojás
- só és chilipaprika ízlés szerint
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A fokhagymát és a chilipaprikát apróra vágjuk, olajban addig pirítjuk, amíg megbarnul. De vigyázat, ha túl sokat sütjük, keserű lesz. Tehát csak érzéssel!
Felvágjuk a paradicsomot (nem túl kicsi darabokra), hozzáadjuk a fokhagymához, és addig pároljuk, amíg megpuhul. Most sózzuk, paprikázzuk, és az egészet összekeverjük.
Aztán felütjük a tojásokat (de vigyázat, a sárgája maradjon egészben), különben csúnya lesz!
Belecsurgatjuk óvatosan a paradicsomba, fél percig forraljuk, miközben a tojásfehérjét teljesen belekevertük a paradicsomba. A lényeg, hogy a tojássárgája egyben maradjon. Ez a lecsó szeme.
Azonnal tálaljuk a serpenyőben, amiben sült.

paradicsom , fokhagyma , olaj , édespaprika , csípős paprika , tojás , chili paprika