Herczeg Gabriella receptje
2020. április 20.- 50 dkg újkrumpli
- 3 szál újhagyma
- 1 liter csirkealaplé (vagy lezsírozott húsleves)
- 1 ek vaj
- 10 dkg juhtúró
- 4 szelet húsos szalonna, vékonyra vágva
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Még könnyebb
A vajon üvegesre sütjük a megtisztított, zöld szár zsenge részével együtt felkarikázott újhagymát, majd hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott újkrumplit, felöntjük az alaplével, és puhára főzzük a zöldségeket. Hozzáadjuk a juhtúrót, botmixerrel pürésítjük, sózzuk, ha szükséges, borsozhatjuk is, ízlés szerint. A szalonnacsíkokat serpenyőben mérsékelt lángon ropogósra sütjük, tálalásnál ez kerül a leves tetejére.
