Receptek

Szilvásváradi Sáfrány-féle füstölt pisztráng borókamártással

Szilvásváradi Sáfrány-féle füstölt pisztráng borókamártással

Kalla Kálmán receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 2 db füstölt pisztráng (kb. 300 g/db)

BORÓKAMÁRTÁS

HOZZÁVALÓK:

  • 1 ek méz
  • 2 ek dijoni mustár
  • 10 szem borókabogyó
  • finomra törve
  • 4 ek olívaolaj

SALÁTA

HOZZÁVALÓK:

  • tetszőlegesen vörös és fehér káposzta
  • vékonyra metélve, leveles saláták,
  • paradicsom, paprika, kovászolt uborka, spárga, karfiol
  • citromlé
  • só, olívaolaj
  • vaj, pirított kenyér

ELKÉSZÍTÉSE:
A füstölt pisztráng bőrét lehúzzuk és kifilézzük, vagy 4 db füstölt pisztrángfilét használunk. A borókamártáshoz a borókához keverjük a mustárt, mézet, sót, végül kevergetve belecsurgatjuk az olajat. A salátához valókat összekeverjük, beízesítjük. Mellé tesszük a szálkáitól megszabadított pisztrángfilét, vajjal, pirított kenyérrel tálaljuk, citromot is adhatunk mellé. A mártást külön edényben is tálalhatjuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.