Receptek

Juvarlakia – citromos húsgombócleves

Juvarlakia – citromos húsgombócleves

Bereznay Tamás receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg darált sertéshús
  • 5 dkg rizs
  • 2 csokor petrezselyem
  • só, bors
  • 2 dl joghurt
  • 2 db tojássárgája
  • 1 db citrom leve

ELKÉSZÍTÉSE:
A darált húst összekeverjük a rizzsel, egy csokor finomra vágott petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk. Nagyjából három liter vizet felforralunk kevés sóval, fél deci olívaolajjal, és belefőzzük a húsból készített apró gombócokat. 20 perc főzés után beleöntjük a tojássárgájával elkevert joghurtot, és egyből lehúzzuk a tűzről. Ízesítjük citromlével és megszórjuk egy csokor finomra vágott petrezselyemmel

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.