A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Kacsamáj kaláccsal és fügével

Gyurik Gábor receptje

2019. november 14.
A KACSAMÁJ
HOZZÁVALÓK:

50 dkg hízott kacsamáj
2 ek barna cukor
8 db érett füge
fokhagyma
kakukkfű
só, bors

A FŰSZERES KALÁCS
HOZZÁVALÓK:

6 db tojás
12 dkg kristálycukor
25 dkg vaj
38 dkg liszt
10 dkg mazsola
4 g ötfűszer-keverék
4 g őrölt fahéj
10 g só

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A kacsamáj elkészítése:
A kacsamájat vastag szeletekre vágjuk, sózzuk-borsozzuk. A felhevített serpenyőben a fokhagyma és a kakukkfű mellett készre sütjük (a belseje legyen rózsaszín és lágy). A májszeleteket kiszedjük, a serpenyőben összegyűlt zsiradékba belehintjük a barna cukrot, és ráhelyezzük a félbevágott fügét. 1-2 perc alatt elkészül.

A fűszeres kalács elkészítése:
A cukrot és a vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, tovább habosítjuk. Belekeverjük a lisztet, a sütőport, majd formába öntjük. Előmelegített sütőben 50 percig sütjük, 150 °C-on.



füge , kacsamáj , kakukkfű , mazsola , ötfűszer-keverék , fahéj