Receptek

Kacsamájrolád egressel és pisztáciával

Kacsamájrolád egressel és pisztáciával

Elek Balázs receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:
  • 40 dkg jó minőségű hízott kacsamáj
  • 0,3 dl zsíros tejszín
  • 1/2 tk
  • 1 dkg cukor
  • 1 dl portói bor
  • 1 dl tokaji édes bor
  • 10 dkg egres
  • 10 dkg pisztácia
ELKÉSZÍTÉSE:

A kacsamájat kierezzük. A borokat különkülön egy kis edényben mézsűrűségűre visszaforraljuk. A megtisztított májat, a borokat és a tejszínt turmixba tesszük és simára keverjük, majd egy edénybe öntjük, amiben vízgőz fölött az egészet 80 °C-ig melegítjük. A kész keveréket a tállal együtt jeges vízbe állítjuk, majd folyamatos keverés mellett sűrű krém állagúra hűtjük. Innen már könnyen formázhatóvá válik a massza, például rúdformába. Ha betöltöttük a megfelelő formába, akkor egy éjszakán át dermesszük ki hűtőszekrényben. Készítsünk cukorszirupot 10 dkg cukorból és 1 dl vízből, majd amíg még forró, karikázzuk bele az egrest. Tegyük hűtőszekrénybe, és hűtsük ki. A pisztáciát tegyük tepsibe, és 160 °C-on 8-10 perc alatt süssük meg, majd törjük meg egy kicsit.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.