Receptek

Mangó-passió mousse

Várady Luca receptje

2020. november 23.
  • 100 g tojásfehérje
  • 125 g cukor
  • 40 g víz
  • 8 lap zselatin
  • 160 g passiópüré
  • 60 g mangópüré
  • 200 g felvert tejszínhab

Mangófagyi
Hozzávalók:

  • 600 g mangópüré
  • 3 dl almalé
  • 100 g cukor
  • 1 kk pektin
  • 300 g víz
  • 4 g zselatin
  • 1 db lime leve

Mangóragu
Hozzávalók:

  • 250 g mangó
  • 100 g cukor

Passiócurd
Hozzávalók:

  • 2 dl passiópüré
  • 1 db citrom héja
  • 100 g cukor
  • 30 g kukoricakeményítő
  • 3 db tojássárgája
  • 20 g vaj
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Cukorból és vízből 118 fokos szirupot főzünk, a tojás fehérjéhez csorgatva kihabosítjuk, tehát olasz meringue-et készítünk. A gyümölcs pürékben felolvasztjuk a zselatint és belekeverjük a meringue-be, hagyjuk kihűlni, majd beleforgatjuk a tejszínhabot. Formában kidermesztjük.

Mangófagyi elkészítése:

Az almalevet és a vizet a cukorral és a pektinnel összeforraljuk. Hozzákeverjük a hideg vízben hidratált zselatint, majd a többi hozzávalót. Kifagyasztjuk és pacojetbe tesszük.

Mangóragu elkészítése:
A cukrot karamellizáljuk, és beleforgatjuk az apró kockákra vágott mangót.

Passiócurd elkészítése:

A passiópürét, cukrot, citromlevet és a keményítőt összeforraljuk. Hozzákeverjük a tojássárgáját, és folyamatosan keverve 80 °C-ra főzzük, majd amikor kb. 40 °C-ra lehűlt, elkeverjük benne a vajat. Utána botmixerrel eldolgozhatjuk. 


tojás , zselatin , passiópüré , mangópüré , almalé , pektin , lime , kukoricakeményítő , tejszín , mangó

További receptek