Várady Luca receptje
2020. november 23.- 100 g tojásfehérje
- 125 g cukor
- 40 g víz
- 8 lap zselatin
- 160 g passiópüré
- 60 g mangópüré
- 200 g felvert tejszínhab
Mangófagyi
Hozzávalók:
- 600 g mangópüré
- 3 dl almalé
- 100 g cukor
- 1 kk pektin
- 300 g víz
- 4 g zselatin
- 1 db lime leve
Mangóragu
Hozzávalók:
- 250 g mangó
- 100 g cukor
Passiócurd
Hozzávalók:
- 2 dl passiópüré
- 1 db citrom héja
- 100 g cukor
- 30 g kukoricakeményítő
- 3 db tojássárgája
- 20 g vaj
Cukorból és vízből 118 fokos szirupot főzünk, a tojás fehérjéhez csorgatva kihabosítjuk, tehát olasz meringue-et készítünk. A gyümölcs pürékben felolvasztjuk a zselatint és belekeverjük a meringue-be, hagyjuk kihűlni, majd beleforgatjuk a tejszínhabot. Formában kidermesztjük.
Mangófagyi elkészítése:
Az almalevet és a vizet a cukorral és a pektinnel összeforraljuk. Hozzákeverjük a hideg vízben hidratált zselatint, majd a többi hozzávalót. Kifagyasztjuk és pacojetbe tesszük.
Mangóragu elkészítése:
A cukrot karamellizáljuk, és beleforgatjuk az apró kockákra vágott mangót.
Passiócurd elkészítése:
A passiópürét, cukrot, citromlevet és a keményítőt összeforraljuk. Hozzákeverjük a tojássárgáját, és folyamatosan keverve 80 °C-ra főzzük, majd amikor kb. 40 °C-ra lehűlt, elkeverjük benne a vajat. Utána botmixerrel eldolgozhatjuk.
tojás , zselatin , passiópüré , mangópüré , almalé , pektin , lime , kukoricakeményítő , tejszín , mangó