A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Káposztás lángos

Mautner Zsófia receptje

2019. június 26.

(16 darab 10 cm átmérőjű lángoshoz)
Hozzávalók:

  • 1 kis fej új káposzta
  • 1 ek só
  • 2 ek libazsír
  • frissen őrölt bors
  • 2,5 dl langyos tej
  • 1 tk cukor
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg só
  • 1 dl kefir vagy tejföl
  • 2 ek olvasztott libazsír
  • sütéshez olaj vagy zsír
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Pirított, karamellizált káposztát készítünk: a vékonyra gyalult káposztát először besózzuk, 15 percig állni hagyjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. A felolvasztott libazsíron lassan, egyenletesen aranyszínűre pirítjuk, a saját cukortartalmától enyhén karamellizálódik. Lehűtjük (akár előző nap is el lehet készíteni). A lángostésztához a langyos tejbe keverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval, közepébe mélyedést formázunk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a kefirt és az olvasztott libazsírt, valamint a karamellizált káposztát. A masszát nagyméretű edényben a hűtőbe tesszük, frissen tartó fóliával lefedjük, majd másnapra lassan megkelesztjük (vagy ha azonnal szeretnénk vele dolgozni, akkor huzatmentes helyen, lefedve 2 óra alatt megkelesztjük). Sütéskor felhevítjük az olajat vagy a zsírt, a lángostésztát 16 egyforma részre osztjuk és lapos korongokat formázunk belőlük, a széleket kihúzzuk, hogy a közepük vékony legyen. Kisütjük, és azonnal tálaljuk, csak frissen finom.


, cukor , tej , zsír , káposzta , tejföl , élesztő , tojás , liszt

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra