Receptek

Karamellizált csokoládés panna cotta

Karamellizált csokoládés panna cotta

Szűcs Árpád receptje

ROPOGÓS

HOZZÁVALÓK:

  • 100 g vaj
  • 100 g Koronás Aranybarna Cukor
  • 100 g mandulapor
  • 1 g
  • 100 g liszt (55)

ELKÉSZÍTÉSE:
A hideg vajat a maradék anyaggal összegyúrjuk. Nem készítünk tésztát, hanem darabosan hagyjuk. Fagyasztjuk, sütőlapon szétterítjük és 170 °C-on 10 percig sütjük.

TRÓPUSI LEKVÁR

HOZZÁVALÓK:

  • 240 g mangópüré
  • 350 g mangó
  • 400 g ananász
  • 100 g banán
  • 80 g Koronás Aranybarna Cukor
  • 8 g zselatin

ELKÉSZÍTÉSE:
A zselatint beáztatjuk hideg vízbe. Az ananászt és a mangót kockára vágjuk, a banánt felszeleteljük majd a mangópürévvel és a cukorral összekeverjük, majd felforraljuk. Végül beletesszük a zselatint, és poharak aljára adagoljuk.

PANNA COTTA

(karamellizált csokoládé)

HOZZÁVALÓK:

  • 500 g tej
  • 50 g glükóz vagy méz
  • 10 g zselatin
  • 850 g karamellizált csokoládé
  • 1000 g tejszín

ELKÉSZÍTÉSE:

A zselatint beáztatjuk. A tejet a glükózzal forraljuk, majd beletesszük a beáztatott zselatint és a csokoládét majd a hideg tejszínt. Simára turmixoljuk. Szobahőmérsékleten az előhűtött poharakba adagoljuk.

DEKORÁCIÓ ÉS BEFEJEZÉS:

A kész poharainkat a mandulás ropogóssal és egy kevés friss gyümölccsel díszítjük. Lehűtve tálaljuk.


Ossza meg ismerőseivel:
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább