Bergmann Ernő receptje
2012. február 16.- 3 db tojássárgája
- 12 dkg kristálycukor
- 2 dl tej
- 6 dkg porcukor
- 1,2 dl kecskeméti barackpálinka
- 12 dkg zselatinoldat (1 dl vízben 1,4 dkg zselatinport forralni, majd 35-40 °C fokra hűteni)
- 40 dkg tejszínhab
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A tojássárgáját a cukorral és a tejjel keverés közben felforraljuk, majd állandó keverés mellett hűtjük. Hozzáadjuk a porcukrot, az 1,2 dl pálinkát, majd a zselatinoldatot. Végül lazítjuk a felvert tejszínhabbal.
Szilikonformákba töltjük, pálinkába áztatott piskótával lezárjuk, –22 °C-on fagyasztjuk.
Kiborítjuk a formákból, felengedjük, díszítjük. Barackpálinkával ízesített barackízzel kínáljuk.

tojás , tej , porcukor , kecskeméti barackpálinka , zselatinpor , tejszínhab