Receptek

Konfitált malacfül kocsonyára tálalva, hagymalekvárral

Cetner Attila receptje

2021. január 11.
  • 300 g malacfül
  • 500 g libazsír
  • 1 darab babérlevél
  • 2 szál kakukkfű
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 4-5 szem egész bors
  • só ízlés szerint

MARHANYELVES KOCSONYA
HOZZÁVALÓK:

  • 600 g sertésköröm
  • 200 g füstölt marhanyelv
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 150 g sárgarépa
  • 50 g zöldség
  • 50 g zeller
  • 2 darab babérlevél
  • 4-5 szem egész bors
  • só ízlés szerint

HAGYMALEKVÁR
HOZZÁVALÓK:

  • 150 g vöröshagyma
  • 50 g fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 50 g friss reszelt torma
  • 200 ml vörösbor
  • 1 ek méz
  • 2 szál kakukkfű
  • frissen őrölt bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint
ADAG: 6 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A megmosott, letisztított malacfület friss kakukkfűvel, sóval, babérlevéllel ízesítjük, majd libazsírban 6-8 órán keresztül gyöngyöző hőmérséklet mellett készre konfitáljuk.


MARHANYELVES KOCSONYA ELKÉSZÍTÉSE:
A malackörmöket leforrázzuk, majd feltesszük főni, hagymával, fokhagymával, marhanyelvvel és a zöldségekkel egy jóízű kocsonyalevet készítünk, folyamatosan zsírozzuk és habozzuk, hogy áttetsző levet kapjunk. A lezsírozott, leszűrt kocsonyalevet, miután belehelyeztük az apró kockára vágott marhanyelvet, lehűtjük.

HAGYMALEKVÁR ELKÉSZÍTÉSE:
Vajon a fél karikára vágott hagymát nagyon lassú tűzön megpároljuk, hozzáadjuk a mézet, a kakukkfüvet, a fokhagymát, a friss tormát, és vörösborral készre főzzük, majd pürésítjük.

TÁLALÁS:
Dermedés után a hagymakrémből kanapét (szendvicsfalatkákat) készítünk. A konfitált malacfület még meleg állapotban csíkokra vágjuk, a hagymakrémre tesszük, majd dióolajos bébimángolddal díszítjük.



malacfül , libazsír , babérlevél , kakukkfű , fokhagyma , sárgarépa , zeller , sertésköröm , füstölt marhanyelv , vöröshagyma , torma , vörösbor , méz , vaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra