Borbás Marcsi és Jahni László receptje
2020. március 18.- 10 dkg füstölt zsírszalonna
- 20 dkg lebbencstészta
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 ek paradicsompüré
- 1 l szárnyasalaplé
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál gyökér
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Apróra kockázzuk és egy serpenyőben pirosra sütjük a szalonnát. Amikor kiszedtük a tepertőket, beletesszük a tésztát és aranybarnára pirítjuk. Ekkor rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát, valamint egy kanál jó minőségű paradicsompürét. Ezután befejezzük a pirítást, és felöntjük az alaplével. Az apróra kockázott sárgarépát és gyökeret is beleöntjük, majd az egészet sóval és borssal ízesítve készre főzzük.
