Receptek

Kőrelebbencs

Borbás Marcsi és Jahni László receptje

2020. március 18.
  • 10 dkg füstölt zsírszalonna
  • 20 dkg lebbencstészta
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 ek paradicsompüré
  • 1 l szárnyasalaplé
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál gyökér
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Apróra kockázzuk és egy serpenyőben pirosra sütjük a szalonnát. Amikor kiszedtük a tepertőket, beletesszük a tésztát és aranybarnára pirítjuk. Ekkor rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát, valamint egy kanál jó minőségű paradicsompürét. Ezután befejezzük a pirítást, és felöntjük az alaplével. Az apróra kockázott sárgarépát és gyökeret is beleöntjük, majd az egészet sóval és borssal ízesítve készre főzzük.


leves , lebbencstészta , vöröshagyma

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra