A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Tengeri süllő csicsókavelutéval, zöldségekkel

Fekete Antonio receptje

2020. július 30.

A HAL
HOZZÁVALÓK:

  • 4 db  tengerisüllő-filé
  • 50 ml olívaolaj
  • 50 g vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors

CSICSÓKAVELUTÉ
HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg csicsóka, letisztítva és kockára vágva
  • 1 fej salotta, finomra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg vaj, kis kockára vágva, hidegen 4 dl zsíros tej
  • 1,5 dl zöldségalaplé
  • só, bors

FRISS ZÖLDSÉGEK
HOZZÁVALÓK:

  • 16 db zsenge bébirépa
  • 50 g laskagomba
  • 50 g zsenge borsó
  • 50 g cukkini
  • 1 szál friss kakukkfű
  • 50 g vaj
  • só, frissen őrölt bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Az étel kiváló balatoni süllőből is, de azt valamilyen okból nehezebb rendszeresen beszerezni, mint a tengeri süllőt.

A HAL ELKÉSZÍTÉSE:
Előmelegített teflonserpenyőbe kevés olívaolajat öntünk, hozzáadjuk a fokhagymát. Mikor meleg, a sózott-borsozott halfilét bőrös felével lefelé kezdjük sütni, közepesen erős lángon.

Amikor már a felénk néző húsos rész is fehéredni kezd, lehúzzuk a tűzről a serpenyőt, kevés vajat dobunk bele, és a halat megfordítjuk, hogy a húsos oldalát megfürdessük a vajban.

Ügyeljünk arra, hogy a hal ne készüljön túl.

CSICSÓKAVELUTÉ ELKÉSZÍTÉSE:
A salottát kevés vajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a fokhagymagerezdet, a kockázott csicsókát, a zöldségalaplevet, sózzuk, borsozzuk, a csicsókát kis lángon puhára főzzük.

Ekkor hozzáadjuk a felmelegített tejet, ha szükséges, még ízesítjük. Botmixerrel pürésítjük, majd sűrű szitán átpasszírozzuk.

Ismét felmelegítjük, és hozzákeverjük a maradék hideg vajat. Az ételt más adalékanyaggal már nem szükséges sűríteni.

Tálaláskor botmixerrel habosítjuk.

FRISS ZÖLDSÉGEK ELKÉSZÍTÉSE:
A tisztított, előkészített zöldségeket blansírozzuk (rövid időre lobogva forró vízbe tesszük, majd jeges vízbe mártva lehűtjük).

Felhasználáskor fűszeres vajjal átmelegítjük, ízesítjük, tálaljuk.



tengerisüllő , olívaolaj , vaj , csicsóka , salotta hagyma , zöldségalaplé , bébirépa , borsó , cukkini , kakukkfű , laskagomba

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra