Receptek

Paprikás fűszervaj

Bittera Dóra – Molnár B. Tamás receptje

2020. július 22.
  • 250 g vaj
  • 20 g édes fűszerpaprika
  • 5 g csípős fűszerpaprika
  • 2 csipet fűszerpaprika-pehely
  • 1/4 db citrom leve



ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
A paprikás fűszervaj igen jó friss kenyérre kenve, kis darabot tehetünk egyszerűen rántotta tetejére, adhatjuk sült halakhoz, flekkenhez, héjában sült krumplihoz.

40-50 g nem túl forró olvasztott vajban feloldjuk a fűszerpaprikát. Néhány csepp citrommal és sóval ízesítjük, kávéskanálnyi vizet adunk hozzá, hagyjuk kihűlni. Ezt a koncentrált ízesítőt ezután a többi lágy vajba keverjük bele, egyenletesen. Az olvasztott vajba tehetünk finomra vágott fokhagymát is (ezt kiszűrjük, miután állni hagytuk).


vaj , édes fűszerpaprika , csípős fűszerpaprika , fűszerpaprika-pehely , citrom leve

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra