Receptek

Paprikás fűszervaj

Paprikás fűszervaj

Molnár B. Tamás és Bittera Dóra receptje

A paprikás fűszervaj igen jó friss kenyérre kenve, kis darabot tehetünk egyszerűen rántotta tetejére, adhatjuk sült halakhoz, flekkenhez, héjában sült krumplihoz.

HOZZÁVALÓK:
  • 250 g vaj
  • 20 g édes fűszerpaprika
  • 5 g csípős fűszerpaprika
  • 2 csipet fűszerpaprika-pehely
  • 1/4 db citrom leve
ELKÉSZÍTÉSE:

40-50 g nem túl forró olvasztott vajban feloldjuk a fűszerpaprikát. Néhány csepp citrommal és sóval ízesítjük, kávéskanálnyi vizet adunk hozzá, hagyjuk kihűlni. Ezt a koncentrált ízesítőt ezután a többi lágy vajba keverjük bele, egyenletesen. Az olvasztott vajba tehetünk finomra vágott fokhagymát is (ezt kiszűrjük, miután állni hagytuk).

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább