Várvizi Péter receptje
2020. július 25.HAL
HOZZÁVALÓK:
- 8 db formára vágott süllőfilé a hátrészből
- 50 ml extraszűz olívaolaj
- póréhagyma, hosszú-vékony szalagra vágva
- só, bors
TÖLTELÉK
HOZZÁVALÓK:
- 1 db kaliforniai paprika (piros), kis kockára vágva
- 2 db salottahagyma, finomra vágva
- 4 db bazsalikomlevél, finomra vágva
- 2 db petrezselyemszár, finomra vágva
- 40 g kapribogyó, finomra vágva
- só
GARNÍRUNG
HOZZÁVALÓK:
- 300 g spenót, tisztítva
- 150 g radicchio, levelekre szedve
- 10 g extraszűz olívaolaj
- 1 db sóban eltett citrom
- 4 db paradicsom, félbevágva
- só, bors
FŰSZERVAJ (MAÎTRE D’HÔTEL MÓDRA)
HOZZÁVALÓK:
- 100 g vaj
- 4 db petrezselyemszár, finomra vágva
- 3 gerezd fokhagyma, finomra vágva (vagy kevés sóval mozsárban pürítve)
HAL ELKÉSZÍTÉSE:
A halfiléket sózzuk-borsozzuk. 4 filét a munkalapra helyezünk, egyenletesen elosztjuk rajtuk a tölteléket. Ráhelyezzük a másik filét, pórészalaggal összekötözzük.
A finomra vágott hozzávalókat mélytányérban összekeverjük.
ELKÉSZÍTÉSE:
TÁLALÁS:
A tányérra terítjük a kissé már összeesett spenótot és radicchiót. Erre helyezzük a kötözött-töltött halat. Melléadunk egy fél sült paradicsomot és egy gerezd sóban eltett citromot.
paradicsom , spenót , süllőfilé , póréhagyma , olívaolaj , kaliforniai paprika , salottahagyma , bazsalikomlevél , petrezselyemszár , kapribogyó , radicchio , vaj , fokhagyma , sóban eltett citrom