Receptek

Kötözött süllő spenóttal és radicchióval

Várvizi Péter receptje:

Kötözött süllő spenóttal és radicchióval

Az alábbi recept készíthető pisztrángból vagy akár filézett irdalt pontyból is. Ha nem akarjuk összekötni, akkor a külön elkészített tölteléket kitálaljuk, erre helyezzük bőrével felfelé a pirult halfilét, s garnírungot adunk hozzá. Sóban eltett citrom készíthető házilag, de kapható csemegeüzletekben is - intenzíven citrusos ízével sok étel pikáns kiegészítője.

HAL

HOZZÁVALÓK:
  • 8 db formára vágott süllőfilé a hátrészből
  • 50 ml extraszűz olívaolaj
  • póréhagyma, hosszú-vékony szalagra vágva
  • só, bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A halfiléket sózzuk-borsozzuk. 4 filét a munkalapra helyezünk, egyenletesen elosztjuk rajtuk a tölteléket. Ráhelyezzük a másik filét, pórészalaggal összekötözzük. Teflonserpenyőben olívaolajat hevítünk, a töltött halakat mindkét oldalon 1,5-1,5 percig pirítjuk. Tálalás előtt 200°C-os sütőbe tesszük további 3 percre.



TÖLTELÉK

HOZZÁVALÓK:
  • 1 db kaliforniai paprika (piros), kis kockára vágva
  • 2 db salottahagyma, finomra vágva
  • 4 db bazsalikomlevél, finomra vágva
  • 2 db petrezselyemszár, finomra vágva
  • 40 g kapribogyó, finomra vágva
ELKÉSZÍTÉSE:

A finomra vágott hozzávalókat mélytányérban összekeverjük.



GARNÍRUNG

HOZZÁVALÓK:
  • 300 g spenót, tisztítva
  • 150 g radicchio, levelekre szedve
  • 10 g extraszűz olívaolaj
  • 1 db sóban eltett citrom
  • 4 db paradicsom, félbevágva
  • só, bors


FŰSZERVAJ (MAÎTRE D'HÔTEL MÓDRA)

HOZZÁVALÓK:
  • 100 g vaj
  • 4 db petrezselyemszár, finomra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma, finomra vágva (vagy kevés sóval mozsárban pürítve)
ELKÉSZÍTÉSE:

A paradicsomokat félbevágjuk, a fenti hozzávalókból kikevert fűszervajat adunk rá, 5 percre a 200 oC-ra előmelegített sütőbe tesszük. A paradicsomokat kivesszük, a tepsi aljában maradó fűszervajat serpenyőbe tesszük, felforrósítjuk, majd a tűzről levéve beledobjuk az endíviák családjába tartozó élénkpiros-lila radicchio-, illetve a spenót leveleit.

TÁLALÁS:

A tányérra terítjük a kissé már összeesett spenótot és radicchiót. Erre helyezzük a kötözött-töltött halat. Melléadunk egy fél sült paradicsomot és egy gerezd sóban eltett citromot.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.