Receptek

Lebbencsleves

Somogyi Károly receptje

2020. július 17.
  • 1 kg burgonya
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 15 dkg lebbencstészta
  • 10 dkg szalonna


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A szalonnát felkockázzuk, zsírjára sütjük, és hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Megpirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és paprikát, majd megszórjuk a pirospaprikával. Felengedjük kb. másfél liter vízzel, és beletesszük a felkockázott burgonyát. Sózzuk, és

lassú tűzön főzni kezdjük.

Amikor a burgonya már majdnem megfőtt, a lebbencstésztát száraz serpenyőben megpirítjuk, eltördelve a leveshez adjuk, és készre főzzük. Forrón tálaljuk.





burgonya , lebbencstészta , pirospaprika , paradicsom , paprika , vöröshagyma

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra