Somogyi Károly receptje
2020. július 17.- 1 kg burgonya
- 10 dkg vöröshagyma
- 1 ek pirospaprika
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 15 dkg lebbencstészta
- 10 dkg szalonna
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A szalonnát felkockázzuk, zsírjára sütjük, és hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Megpirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és paprikát, majd megszórjuk a pirospaprikával. Felengedjük kb. másfél liter vízzel, és beletesszük a felkockázott burgonyát. Sózzuk, és
lassú tűzön főzni kezdjük.
Amikor a burgonya már majdnem megfőtt, a lebbencstésztát száraz serpenyőben megpirítjuk, eltördelve a leveshez adjuk, és készre főzzük. Forrón tálaljuk.

burgonya , lebbencstészta , pirospaprika , paradicsom , paprika , vöröshagyma