Receptek

Lebbencsleves

Lebbencsleves

Somogyi Károly receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg burgonya
  • 10 dkg öröshagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 15 dkg ebbencstészta

ELKÉSZÍTÉSE:
A szalonnát felkockázzuk, zsírjára sütjük, és hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Megpirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és paprikát, majd megszórjuk a pirospaprikával. Felengedjük kb. másfél liter vízzel, és beletesszük a felkockázott burgonyát. Sózzuk, és lassú tűzön főzni kezdjük. Amikor a burgonya már majdnem megfőtt, a lebbencstésztát száraz serpenyőben megpirítjuk, eltördelve a leveshez adjuk, és készre főzzük. Forrón tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább