Receptek

Légli Attila csibelevese

Légli Attila csibelevese

HOZZÁVALÓK:
  • kb. 1,5 kg házi csirke
  • 4-5 féle paprikából: 1-2 db kápia-, kárász-, fehérpaprika stb.
  • 1-2 db paradicsom
  • 2 öklömnyi vöröshagyma
  • 2-3 ek madarasi fűszerpaprika
  • 8-10 csokor petrezselyemzöld
  • 0,5-1 kg burgonya
  • csipetke
  • körömnyi babérlevél
  • pár szem bors őrölve

A fentiek és természetesen egy cserépfazék birtokában úgy főzöm a lakodalmi csibelevest, mint az al-dunai halászok a halpaprikást, vagy ahogy a halászlevet (szívem szerint hallének írnám, de nincs helye a nyelvészkedésnek).

ELKÉSZÍTÉSE:

8-10 literes cserépfazékba belerakom a csirkeaprólékot és az apróra vágott vöröshagymát, fölöntöm hideg vízzel (leveses vagyok, ezért több vízzel készítem, kb. 5 liter), és a fazekat közvetlenül a tűz mellé helyezve elkezdem főzni. Mikor lobogva fő, beleteszem az őrölt fűszerpaprika kétharmadát, az összevágott paprikát, paradicsomot. Sózom, és lobogtatva tovább főzöm, majd az összekötött petrezselyemzöldet is beleteszem, mindet!

Mikor már majdnem elkészültem, a hús jó puha, hozzáöntöm a kockára vágott krumplit, csipetkét, és beleszórom a maradék pirospaprikát.

A leves nagy előnye, hogy gyorsan elkészíthető, és jó ágya a bornak és a fröccsnek!

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.