A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Légli Attila csibelevese

Légli Attila receptje

2018. június 27.
  • kb. 1,5 kg házi csirke
  • 4-5 féle paprikából: 1-2 db kápia-, kárász-, fehérpaprika stb.
  • 1-2 db paradicsom
  • 2 öklömnyi vöröshagyma
  • 2-3 ek madarasi fűszerpaprika
  • 8-10 csokor petrezselyemzöld
  • 0,5-1 kg burgonya
  • csipetke
  • körömnyi babérlevél
  • pár szem bors őrölve




    ADAG: 4 főre
    ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
    A fentiek és természetesen egy cserépfazék birtokában úgy főzöm a lakodalmi csibelevest, mint az al-dunai halászok a halpaprikást, vagy ahogy a halászlevet (szívem szerint hallének írnám, de nincs helye a nyelvészkedésnek).

    8-10 literes cserépfazékba belerakom a csirkeaprólékot és az apróra vágott vöröshagymát, fölöntöm hideg vízzel (leveses vagyok, ezért több vízzel készítem, kb. 5 liter), és a fazekat közvetlenül a tűz mellé helyezve elkezdem főzni.



    Mikor lobogva fő, beleteszem az őrölt fűszerpaprika kétharmadát, az összevágott paprikát, paradicsomot. Sózom, és lobogtatva tovább főzöm, majd az összekötött petrezselyemzöldet is beleteszem, mindet!

    Mikor már majdnem elkészültem, a hús jó puha, hozzáöntöm a kockára vágott krumplit, csipetkét, és beleszórom a maradék pirospaprikát.



    A leves nagy előnye, hogy gyorsan elkészíthető, és jó ágya a bornak és a fröccsnek!

    csirke , paradicsom , paprika , vöröshagyma , fűszerpaprika , petrezselyemzöld , csiperke , burgonya , babérlevél

    Legújabb magazin számunk!

    Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra