Kalla Kálmán receptje
2018. március 19.- 2 db liba hátsó fertály
- só, majoránna
- 600 g burgonya cikkekre vágva
- 1 kis fej vörös káposzta vékonyan felszeletelve
- 1 fej vöröshagyma fél karikára vágva
- 1 kk darált kömény
- só, ecet, cukor
- 4 ek libazsír
- 1 db nagy jonatán alma
- 150 g aszalt szilva
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A libafertályt sózzuk és majoránnával fűszerezzük. Kerámiatálban 160 °C-on kb. 2 órán át sütjük, míg meg nem puhul. 10-15 percenként locsolgatjuk. A fölösleges zsiradékot kimerjük a tálból. Amikor már kezd pirulni, a megsózott burgonyacikkeket a liba mellé tesszük, így egyszerre készül el a liba és a burgonya.
Egy lábosban libazsíron megpirítjuk a hagymát. Amikor üvegesre pirult, rátesszük a vágott vörös káposztát, sózzuk és megszórjuk köménnyel. Fedő alatt, gyakran kevergetve puhára pároljuk. Közben ízesítjük borecettel, cukorral.
Gyakran kóstolgatjuk, mert a só, a cukor és az ecet jó arányától függ a kellemes párolt káposzta íze. A félig puhult káposztához adjuk az aszalt szilvát, és együtt készre pároljuk.
Az almákat cikkekre vágjuk, magházát eltávolítjuk, és külön sütjük meg egy serpenyőben kevés libazsíron, mert a vörös káposzta nagyon megfestené.
