Receptek

Libatőtike szőlőlevélben

Libatőtike szőlőlevélben

Máhr Attila receptje 4 fő részére.

HOZZÁVALÓK:

  • 1/2 db libamellfilé
  • 16 dkg párolt jázmin rizs
  • 8 db tenyérnyi szőlőlevél
  • 1 ek libazsír
  • 1 fej közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk édes fűszerpaprika
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 2 dl szárnyasalaplé
  • 3 dl tejföl
  • só, fekete bors

ELKÉSZÍTÉSE:

A hagymát finomra vágjuk, a libamellet és a fokhagymát kis lyukú tárcsán ledaráljuk. Konzerv szőlőlevelet használunk, vagy ehető hazait, utóbbit leforrázzuk, de mindkét esetben eltávolítjuk a vastagabb ereket.

A libazsíron megpirítjuk a hagymát, finoman sózzuk, és hozzáadjuk a fűszerpaprikát, kis vízzel felöntjük, majd visszapirítjuk. A darált húshoz adjuk a rizzsel együtt. Fűszerezzük, kis kolbászkákat formázunk belőle, és a szőlőlevelekbe csavarjuk, mintha töltött káposztát készítenénk. Magas peremű, kisméretű tepsibe tesszük, majd felöntjük vörösborral és alaplével. Fólia alatt 190 °C-on pároljuk 35-40 percig.

TÁLALÁS:

Előmelegített tányéron, krémesre kevert tejföllel tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább