Receptek

Macok „Rákóczi”- túrós mangófagylalttal

Macok „Rákóczi”- túrós mangófagylalttal

Macsinka János receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 10 dkg édes mézes keksz
  • 8 dkg vaj
  • 25 dkg túró
  • 20 dkg natúr sajtkrém
  • 15 dkg cukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 db vaníliarúd
  • citromhéj
  • narancshéj
  • 5 db tojás
  • 3 db lapzselatin

MERINGUE

HOZZÁVALÓK:

  • 10 dkg tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg kristálycukor

ELKÉSZÍTÉSE:
A kekszmorzsát vajjal összekeverjük, formába helyezzük, a túrót a sajtkrémmel, cukorral, vaníliarúddal, citrushéjjal mixerben simára keverjük, hozzáadjuk az egész tojásokat, a feláztatott lapzselatint Rátöltjük a kekszformára, sütőben 110 °C-on 1 órát sütjük A tojásfehérjéből meringue-et (habcsók) készítünk a kristály- és porcukorral, formázzuk, majd 80 °C-on egy órát szárítjuk.

TÁLALÁS

HOZZÁVALÓK:

  • 10 dkg házi sárgabaracklekvár
  • 4 gombóc házi mangófagylalt

A kihűtött túrótortaszeleteket tányérra helyezzük, mellé krémesített sárgabaracklekvárt teszünk A meringue-ekkel díszítjük, és mellé rakjuk édesmorzsás alapra a mangófagylaltot.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.