Receptek

Madártej

Madártej

Veres István receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 1l zsíros tej
  • 10 db tojás
  • 1 db vaníliarúd
  • 15 dkg cukor
  • 1-1,5 db citrom héja

ELKÉSZÍTÉSE:
A tejet felforraljuk a cukor felével, a citromhéjjal, egy csipet sóval és a vaníliarúddal. A tojásfehérjét két kanál cukorral és egy csipet sóval habbá verjük, és egy kanállal a forró tejbe szaggatjuk. Amikor megfőtt, kiszedjük egy tálcára. A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, a tej egy részével kikeverjük (hőkiegyenlítjük), és a maradék tejhez adva krémesre főzzük, de már nem forraljuk. Hidegen tálaljuk a habgaluskával.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.