A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Madártej

Veres István receptje

2019. október 27.
  • 1l zsíros tej
  • 10 db tojás
  • 1 db vaníliarúd
  • 15 dkg cukor
  • 1-1,5 db citrom héja
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A tejet felforraljuk a cukor felével, a citromhéjjal, egy csipet sóval és a vaníliarúddal. A tojásfehérjét két kanál cukorral és egy csipet sóval habbá verjük, és egy kanállal a forró tejbe szaggatjuk. Amikor megfőtt, kiszedjük egy tálcára. A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, a tej egy részével kikeverjük (hőkiegyenlítjük), és a maradék tejhez adva krémesre főzzük, de már nem forraljuk. Hidegen tálaljuk a habgaluskával.


tej , tojás , vaníliarúd , cukor , citrom héja

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra