Receptek

Madártej

Madártej

Frideczky András receptje 4 fő részére. (eper, habgaluska, mandula)

Hozzávalók:

  • 4 dl tej
  • 2 dl tejszín (35%-os)
  • 8 db tojássárgája
  • 1/2 rúd vanília
  • 6 dkg (3 ek) cukor

Hab

Hozzávalók:

  • 4 db tojásfehérje
  • 8 dkg kristálycukor

Díszítés

Hozzávalók:

  • 1 marék mandula
  • friss idénygyümölcs

Elkészítése:
A tejet és a tejszínt a vaníliarúddal felforraljuk, és hőkiegyenlítéssel a tojássárgájával elkevert cukrot folyamatosan hozzákeverjük. A keményre vert tojásfehérjehabhoz folyamatosan hozzáadjuk a kristálycukrot, majd tepsibe téve sütőben 90 °C-on, 12-15 perc alatt készre sütjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.