Receptek

Magyar tarka

Magyar tarka

Saly Noémi receptje

Ki nem állhatom az ételízesítő kockákat és porokat. Amióta megismertem ezt a receptet, fél nap alatt csinálok sajátot, sokkal jobbat, egész évre eleget. Biztos lesz majd, aki elektromos masinára bízza a munka dandárját - megvallom, én szeretem ezt a kis konyhai izmozást a húsdarálóval. A kézzel dagasztott kenyér is más, mint a bolti.


HOZZÁVALÓK:
  • 1 kg sárgarépa
  • 1/2 kg fehérrépa
  • 1/2 kg karalábé
  • 1/2 kg káposzta
  • 1/2 kg karfiol
  • 1/2 kg zeller
  • 1/2 kg hagyma
  • 1/2 kg paradicsompaprika
  • 1/2 kg zöldpaprika
  • 1/2 nagy csokor petrezselyemzöld
  • 1 nagy csokor zellerzöld
  • 1 nagy csokor lestyán
  • 1/2 kg jódozatlan só
 
ESZKÖZÖK:

Tálak, kések, húsdaráló, nagy vájdling, üvegek.

ELKÉSZÍTÉSE:

Az összes hozzávalót megtisztítjuk, feldaraboljuk, ledaráljuk, a vájdlingban jól összekeverjük a sóval, üvegekbe rakjuk, lenyomkodjuk, lezárjuk, kész. A só megóvja a romlástól.

CIFRÁZZAM?

Az arányokkal és a hozzávalókkal is lehet játszani: a csak répa-zeller-hagyma-lestyán változat is finom.Egy kiló zöldséghez tíz deka só kell, ez fontos, különben nem áll el. 

FELHASZNÁLÁSA:

Levesekhez, rizshez, zöldségekhez, halak és húsok alá, tésztaszószokhoz. Kevés is elég belőle, és akármibe tesszük, azt már nem kell megsózni! 

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább