Receptek

Magyar tarka

Saly Noémi receptje

2020. július 15.
  • 1 kg sárgarépa
  • 1/2 kg fehérrépa
  • 1/2 kg karalábé
  • 1/2 kg káposzta
  • 1/2 kg karfiol
  • 1/2 kg zeller
  • 1/2 kg hagyma
  • 1/2 kg paradicsompaprika
  • 1/2 kg zöldpaprika
  • 1/2 nagy csokor petrezselyemzöld
  • 1 nagy csokor zellerzöld
  • 1 nagy csokor lestyán
  • 1/2 kg jódozatlan só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Ki nem állhatom az ételízesítő kockákat és porokat. Amióta megismertem ezt a receptet, fél nap alatt csinálok sajátot, sokkal jobbat, egész évre eleget. Biztos lesz majd, aki elektromos masinára bízza a munka dandárját − megvallom, én szeretem ezt a kis konyhai izmozást a húsdarálóval. A kézzel dagasztott kenyér is más, mint a bolti.

ESZKÖZÖK:
Tálak, kések, húsdaráló, nagy vájdling, üvegek.



ELKÉSZÍTÉSE:
Az összes hozzávalót megtisztítjuk, feldaraboljuk, ledaráljuk, a vájdlingban jól összekeverjük a sóval, üvegekbe rakjuk, lenyomkodjuk, lezárjuk, kész. A só megóvja a romlástól.


CIFRÁZZAM?
Az arányokkal és a hozzávalókkal is lehet játszani: a csak répa-zeller-hagyma-lestyán változat is finom. Egy kiló zöldséghez tíz deka só kell, ez fontos, különben nem áll el.

FELHASZNÁLÁSA:
Levesekhez, rizshez, zöldségekhez, halak és húsok alá, tésztaszószokhoz. Kevés is elég belőle, és akármibe tesszük, azt már nem kell megsózni!


karfiol , káposzta , karalábé , fehérrépa , sárgarépa , zeller , hagyma , paradicsompaprika , zöldpaprika , petrezselyemzöld , zellerzöld , lestyán

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra