Receptek

Malacragu csicsókapürével és gesztenyével

Takács Lajos receptje:

Malacragu csicsókapürével és gesztenyével

(4 személyre)

MALACRAGU

HOZZÁVALÓK:
  • 1000 g tejes malac (lapockarész)
  • 500 ml borjúalaplé
  • 500 ml csirkealaplé
  • 50 ml száraz szamorodni
  • 200 ml szaké
  • 80 ml szójaszósz
  • 40 ml mirin
ELKÉSZÍTÉSE:

A folyadékokat lábosba öntjük, felforraljuk.

A húst egyforma (15 dkg-os) darabokra vágjuk, lisztbe forgatjuk, minden oldalon enyhén megpirítjuk. A malacdarabokat ezután a forró lébe tesszük, 40-45 percig csöndesen gyöngyöztetjük. A húst kiszedjük, fóliával lefedjük, félretesszük. A levet leszűrjük, lassú forralással besűrítjük. A húst tálalás előtt mintegy 30 percre 180 °C-os sütőbe tesszük.(Másik megoldás: serpenyőben a bőrét minden oldalán ropogósra pirítjuk.)

CSICSÓKAPÜRÉ

HOZZÁVALÓK:
  • 500 g csicsóka
  • 100 g vaj
  • 50 g olívaolaj
  • só, bors

A csicsókát olívaolajjal, sóval, borssal alufóliába csomagolva 180 °C-os sütőben puhára sütjük. Meghámozzuk, majd vajjal áttörjük.

GESZTENYE

HOZZÁVALÓK:
  • 12 db hámozott, sült gesztenye
  • 150 ml csirkealaplé
  • 50 g vaj
ELKÉSZÍTÉSE:

A meghámozott, egész gesztenyét a csirkealaplében csendesen pároljuk, ha elfőtte a levet, hozzáadjuk a vajat.

TÁLALÁS

Mélyebb tányérba csepp alakba formázzuk a csicsókapürét, erre tesszük a sült malacot (2-3 darabot), leöntjük a beforralt szósszal. Gesztenyével és újhagymacsírával tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább