Takács Lajos receptje
2020. augusztus 7.MALACRAGU
HOZZÁVALÓK:
- 1000 g tejes malac (lapockarész)
 - 500 ml borjúalaplé
 - 500 ml csirkealaplé
 - 50 ml száraz szamorodni
 - 200 ml szaké
 - 80 ml szójaszósz
 - 40 ml mirin
 
CSICSÓKAPÜRÉ
HOZZÁVALÓK:
- 500 g csicsóka
 - 100 g vaj
 - 50 g olívaolaj
 - só, bors
 
GESZTENYE
HOZZÁVALÓK:
- 12 db hámozott, sült gesztenye
 - 150 ml csirkealaplé
 - 50 g vaj
 
A folyadékokat lábosba öntjük, felforraljuk.
A húst egyforma (15 dkg-os) darabokra vágjuk, lisztbe forgatjuk, minden oldalon enyhén megpirítjuk.
CSICSÓKAPÜRÉ ELKÉSZÍTÉSE:
A csicsókát olívaolajjal, sóval, borssal alufóliába csomagolva 180 °C-os sütőben puhára sütjük. Meghámozzuk, majd vajjal áttörjük.
GESZTENYE ELKÉSZÍTÉSE:
A meghámozott, egész gesztenyét a csirkealaplében csendesen pároljuk, ha elfőtte a levet, hozzáadjuk a vajat.
TÁLALÁS:
Mélyebb tányérba csepp alakba formázzuk a csicsókapürét, erre tesszük a sült malacot (2-3 darabot), leöntjük a beforralt szósszal.
tejes malac , borjúalaplé , csirkealaplé , száraz szamorodni , szaké , szójaszósz , mirin , csicsóka , olívaolaj , vaj , gesztenye
                    
                
        


