MALACRAGU
HOZZÁVALÓK:
- 1000 g tejes malac (lapockarész)
- 500 ml borjúalaplé
- 500 ml csirkealaplé
- 50 ml száraz szamorodni
- 200 ml szaké
- 80 ml szójaszósz
- 40 ml mirin
ELKÉSZÍTÉSE:
A folyadékokat lábosba öntjük, felforraljuk.
A húst egyforma (15 dkg-os) darabokra vágjuk, lisztbe forgatjuk, minden oldalon enyhén megpirítjuk. A malacdarabokat ezután a forró lébe tesszük, 40-45 percig csöndesen gyöngyöztetjük. A húst kiszedjük, fóliával lefedjük, félretesszük. A levet leszűrjük, lassú forralással besűrítjük. A húst tálalás előtt mintegy 30 percre 180 °C-os sütőbe tesszük.(Másik megoldás: serpenyőben a bőrét minden oldalán ropogósra pirítjuk.)
CSICSÓKAPÜRÉ
HOZZÁVALÓK:
- 500 g csicsóka
- 100 g vaj
- 50 g olívaolaj
- só, bors
A csicsókát olívaolajjal, sóval, borssal alufóliába csomagolva 180 °C-os sütőben puhára sütjük. Meghámozzuk, majd vajjal áttörjük.
GESZTENYE
HOZZÁVALÓK:
- 12 db hámozott, sült gesztenye
- 150 ml csirkealaplé
- 50 g vaj
ELKÉSZÍTÉSE:
A meghámozott, egész gesztenyét a csirkealaplében csendesen pároljuk, ha elfőtte a levet, hozzáadjuk a vajat.
TÁLALÁS
Mélyebb tányérba csepp alakba formázzuk a csicsókapürét, erre tesszük a sült malacot (2-3 darabot), leöntjük a beforralt szósszal. Gesztenyével és újhagymacsírával tálaljuk.