Receptek

Mandarinos kacsaragu galangállal

Mandarinos kacsaragu galangállal

Litauszki Zsolt receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:
  • 15 dkg kacsazúza
  • 15 dkg kacsazsír
  • 15 dkg kacsanyelv
  • 15 dkg kacsaláb
  • 20 dkg mandarin
  • 5 dkg galangál
  • 1/2 dl szójaszósz
  • 1/2 dl halszósz
  • chili
  • koriander
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dkg kacsazsír
ELKÉSZÍTÉSE:

A hagymákat és a galangált kacsazsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított húsokat, és puhára főzzük. (A kacsanyelv közepében van egy porcos csont, amit főzés után kell eltávolítani.) Ha elkészült, szűrjük le és redukáljuk el. Izesítsük halszósszal, mandarinhéjjal és szójaszósszal.

TÁLALÁS:

Helyezzük alulra a mártást, rá a belsőségeket. Díszitsük mandarinfilével, korianderrel és chiliszeletekkel. (A kacsaláb ízletesebb, ha enyhén megpirítjuk.)

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.