Nábelek Zsófia receptje
2019. szeptember 19.- 1 l mandulatej
- 10 db friss tojás
- 1 rúd vanília
- 150 g cukor
- 1 db citrom héja
- 2 ek aprított mandula
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
A mandulatejet felforraljuk a cukor felével, a citromhéjjal, egy csipet sóval és a félbevágott vaníliarúddal. A tojásfehérjét két kanál cukorral és egy csipet sóval habbá verjük, és egy kanállal a forró mandulatejbe szaggatjuk. Amikor megfőtt, kiszedjük egy tálcára. A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, a tej egy részével kikeverjük (hőkiegyenlítjük), és a maradék mandulatejhez adva krémesre főzzük, de már nem forraljuk. Kivesszük belőle a citromhéjat és a vaníliarudat. Hidegen tálaljuk a habgaluskával, az aprított, előtte forró serpenyőben enyhén megpirított mandulával.
