Tivadar György receptje
2020. június 6.
80 dkg mangalicakaraj
50 dkg zöldborsó
50 dkg bébicukkini
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj
5 dkg sertészsír
1 csipet só
1 csipet bors
50 dkg zöldborsó
50 dkg bébicukkini
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj
5 dkg sertészsír
1 csipet só
1 csipet bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, hagyjuk, hogy átmelegedjen, majd hozzáadjuk a vizet (vagy zöldségalaplevet, kb. 1/2 litert). 5 perc forralás után csomómentesre turmixoljuk. Az ujjnyi szeletekre szelt mangalicakarajt forró serpenyőben oldalanként 4-5 perc alatt készre sütjük. A bébicukkinit serpenyőben, olívaolajon megsütjük.

mangalicakaraj , zöldborsó , bébicikkuni , vöröshagyma , fokhagyma , olívaolaj , sertészsír