Ruprecht László receptje
2019. május 6.- 60 dkg mangalicaszűz
- 12 db új sárgarépa
- 16 db újburgonya
- 40 dkg zöld spárga
- 8 dkg vaj
- 3 dl fehérbor
- 1,5 dl tejszín
- 2 szál lestyán
- 4 szál turbolya
- kisebb csokor petrezselyem
- 3 dl sertéspecsenyelé
- 2 ek cukor
- só
A spárgáknak a fás szárát letördeljük, enyhén sós, cukros vízben megfőzzük, majd a levet leszűrjük, a maradék spárgát szépen felkarikázzuk, illetve a fejét levágjuk, ennek a felét vajon, snidlingen, római köménnyel kicsit átfuttatjuk és felengedjük a spárgaalaplével. 2-3 percig főzzük, majd az egészet összeturmixoljuk. Hozzáadjuk az összevágott spárga másik részét, kb. 2 percig főzzük, és kevés tejszínnel összemelegítjük. Tálalás előtt frissen vágott zöldpetrezselymet és turbolyát adunk hozzá.
TÁLALÁS:
A zöldségeket szépen egymásra helyezzük, a spárgafőzeléket mellé tálaljuk, a húsokat felszeleteljük, a köretek mellé helyezzük, és sertéscsontból főzött szósszal tálaljuk.
mangalica , új sárgarépa , új burgonya , mangalicaszűz , zöld spárga , vaj , fehérbor , tejszín , lestyán , turbolya , sertéspecsenyelé , petrezselyem