A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Mangalicaszűz új sárgarépával és újburgonyával

Ruprecht László receptje

2019. május 6.
  • 60 dkg mangalicaszűz
  • 12 db új sárgarépa
  • 16 db újburgonya
  • 40 dkg zöld spárga
  • 8 dkg vaj
  • 3 dl fehérbor
  • 1,5 dl tejszín
  • 2 szál lestyán
  • 4 szál turbolya
  • kisebb csokor petrezselyem
  • 3 dl sertéspecsenyelé
  • 2 ek cukor




ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A mangalicaszüzet megtisztítjuk, 1 órára 6%-os sóoldatba tesszük, majd kérget sütünk neki, és 80 °C-os sütőben kb. 20-25 percig sütjük, majd langyos helyen 8-10 percig pihentetjük. A sárgarépát és az újburgonyát jó alaposan megsikáljuk, és vajas, fehérboros folyadékban fedő alatt addig pároljuk, míg a folyadék elpárolog és a zöldségek megpuhulnak. Friss lestyánnal ízesítjük.

A spárgáknak a fás szárát letördeljük, enyhén sós, cukros vízben megfőzzük, majd a levet leszűrjük, a maradék spárgát szépen felkarikázzuk, illetve a fejét levágjuk, ennek a felét vajon, snidlingen, római köménnyel kicsit átfuttatjuk és felengedjük a spárgaalaplével. 2-3 percig főzzük, majd az egészet összeturmixoljuk. Hozzáadjuk az összevágott spárga másik részét, kb. 2 percig főzzük, és kevés tejszínnel összemelegítjük. Tálalás előtt frissen vágott zöldpetrezselymet és turbolyát adunk hozzá.

TÁLALÁS:
A zöldségeket szépen egymásra helyezzük, a spárgafőzeléket mellé tálaljuk, a húsokat felszeleteljük, a köretek mellé helyezzük, és sertéscsontból főzött szósszal tálaljuk.




mangalica , új sárgarépa , új burgonya , mangalicaszűz , zöld spárga , vaj , fehérbor , tejszín , lestyán , turbolya , sertéspecsenyelé , petrezselyem