Receptek

Mangalicaszűz új sárgarépával és újburgonyával

Mangalicaszűz új sárgarépával és újburgonyával

Ruprecht László receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 12 db új sárgarépa
  • 16 db újburgonya
  • 40 dkg zöld spárga
  • 8 dkg vaj
  • 3 dl fehérbor
  • 1,5 dl tejszín
  • 2 szál lestyán
  • 4 szál turbolya
  • kisebb csokor petrezselyem
  • 3 dl sertéspecsenyelé
  • 2 ek cukor

ELKÉSZÍTÉSE:

A mangalicaszüzet megtisztítjuk, 1 órára 6%-os sóoldatba tesszük, majd kérget sütünk neki, és 80 °C-os sütőben kb. 20-25 percig sütjük, majd langyos helyen 8-10 percig pihentetjük. A sárgarépát és az újburgonyát jó alaposan megsikáljuk, és vajas, fehérboros folyadékban fedő alatt addig pároljuk, míg a folyadék elpárolog és a zöldségek megpuhulnak. Friss lestyánnal ízesítjük. A spárgáknak a fás szárát letördeljük, enyhén sós, cukros vízben megfőzzük, majd a levet leszűrjük, a maradék spárgát szépen felkarikázzuk, illetve a fejét levágjuk, ennek a felét vajon, snidlingen, római köménnyel kicsit átfuttatjuk és felengedjük a spárgaalaplével. 2-3 percig főzzük, majd az egészet összeturmixoljuk. Hozzáadjuk az összevágott spárga másik részét, kb. 2 percig főzzük, és kevés tejszínnel összemelegítjük. Tálalás előtt frissen vágott zöldpetrezselymet és turbolyát adunk hozzá.

TÁLALÁS:

A zöldségeket szépen egymásra helyezzük, a spárgafőzeléket mellé tálaljuk, a húsokat felszeleteljük, a köretek mellé helyezzük, és sertéscsontból főzött szósszal tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.