A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Mangó-passió hab

Balatoni Brigitta receptje

2013. augusztus 16.

MANGÓHAB
HOZZÁVALÓK:

  • 17, 5 dkg mangópüré
  • 2 dl tejszín
  • 6 db tojássárgája
  • 10 dkg kristálycukor
  • 3,5 lap zselatin
  • 37,5 dkg tejszínhab (nem túl keményre verve)

BAZSALIKOMCOULIS
HOZZÁVALÓK:

  • 25 dkg bazsalikom, blansírozva
  • 5 dl víz
  • 1 kg cukor

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
MANGÓHAB
ELKÉSZÍTÉSE:

A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejszínt, és felmelegítjük. Amikor elérte a 82 °C-ot, összekeverjük a mangópürével, majd mikor testhőmérsékletűre hűlt, hozzáadjuk a tejszínhabot. Hasonlóan készítjük el a passiógyümölcsből a mousse-t. Az étteremben vaníliafagylalttal és bazsalikomcoulis-val tálalják, pohárdesszertként.

BAZSALIKOMCOULIS
ELKÉSZÍTÉSE:

A bazsalikomot lobogva forró bő vízbe dobjuk, néhány másodperc múlva kivesszük, jeges vízbe mártjuk. A szirupot felforraljuk, lehűtjük. Hozzáadjuk a blansírozott bazsalikomot, összeturmixoljuk és leszűrjük.

MEGJEGYZÉS
A fenti coulis-ból igen jó szörp is készíthető. Ehhez egyszerűen felengedjük hideg szódavízzel.



tojás , mangó , mangópüré , tejszín , zselatin , tejszínhab , bazsalikom