Receptek

A Gerbeaud cukrászda zserbója

A Gerbeaud cukrászda zserbója

(60×40-es tepsiben)

TÉSZTA

HOZZÁVALÓK:

  • 2000 g liszt
  • 1200 g vaj
  • 600 g porcukor
  • 60 g élesztő
  • 6 db tojássárgája
  • 20 g sütőpor
  • 10 g

TÖLTELÉK

HOZZÁVALÓK:

  • 750 g darált dió
  • 2920 g baracklekvár
  • 70 g Bacardi fehér rum
  • 165 g porcukor

ELKÉSZÍTÉSE:
Meleg tejben az élesztőt egy pici cukorral simára eldolgozzuk, majd gyúródeszkán az összes tésztához szükséges anyaggal együtt összegyúrjuk úgy, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk és egy jó fél órát konyharuhával letakarva pihentetjük.

A pihentetés után a tésztát tepsi nagyságúra kinyújtjuk és belehelyezzük a tepsi aljába. A baracklekvárt a rummal elkeverjük, 1/3-át vékonyan, egyenletesen elkenjük rajta, az összekevert porcukrot és darált diót harmadoljuk és a baracklekváros részeken egyenletesen elszórjuk. A következő tésztát újból kinyújtjuk és a töltelékes részre helyezzük, majd újból baracklekvár és diós porcukor következik. Legvégül a negyedik tésztát nyújtjuk a tetejére és villával megszurkáljuk. 30 percig pihentetjük, majd 230 °C-os sütőben 50 percig sütjük.

A kisült és teljesen kihűlt Gerbeaud-szeletet a tepsiből kivágjuk, átfordítjuk és a felső részét baracklekvárral vékonyan lekenjük. A csokoládét vízgőz felett kis vajjal megolvasztjuk, majd a sütemény tetejét egyenletesen bekenjük. Ha megkötött, kis szeletekre vágjuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.