A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Marinált hering vinaigrette

Kanász László receptje

2019. február 14.
  • 25 dkg pácolt heringfilé
  • 1 db közepes méretű kígyóuborka
  • 10 dkg kovászos uborka
  • 3 db közepes méretű cékla
  • 5 dkg zöldborsó
  • 2 nagyobb szem burgonya
  • 10 dkg friss kapor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej lila hagyma
  • 15 g heringkaviár
  • 1 db citrom
  • balzsamecet


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Nehéz
A céklát megmossuk, majd héjastól sós-cukros vízben puhára főzzük, a burgonyát szintén megmossuk, héjastól 150 °C-os sütőben 50 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Amint kihűlt a burgonya és a cékla, lehúzzuk a héját, és felkockázzuk őket a sós uborkával és a kígyóuborka felével együtt.

A zöldborsót forrásban lévő sós citromos vízbe tesszük 1 percre, majd jeges vízben lehűtjük, és hozzáadjuk a többi zöldséghez. A megtisztított lila hagymát félkarikára vágjuk, sózzuk, cukrozzuk, és citromlevet csepegtetünk rá. Pár percet állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét, és hozzáadjuk a salátához.

Alaposan összekeverjük a zöldségeket, sóval, balzsamecettel, zúzott fokhagymával és finomra vágott kaporral ízesítjük, majd a heringfilé felét vékony csíkokra vágva beletesszük. A kígyóuborka másik felét hosszában nagyon vékony szeletekre vágjuk, a szeleteket egymásra helyezzük úgy, hogy félig fedjék egymást, ráhalmozzuk a salátát, és hengert formázunk belőle. A megmaradt heringet a salátatekercsre tesszük, és heringkaviárral tálaljuk.



citrom , heringkaviár , kapor , cékla , kígyóuborka , heringfilé , kovászos uborka , zöldborsó , balzsamecet , burgonya , lila hagyma

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra