Receptek

Marinált hering vinaigrette

Marinált hering vinaigrette

Kanász László receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 25 dkg pácolt heringfilé
  • 1 db közepes méretű kígyóuborka
  • 10 dkg kovászos uborka
  • 3 db közepes méretű cékla
  • 5 dkg zöldborsó
  • 2 nagyobb szem burgonya
  • 10 dkg friss kapor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej lila hagyma
  • 15 g heringkaviár
  • 1 db citrom
  • balzsamecet

ELKÉSZÍTÉSE:
A céklát megmossuk, majd héjastól sós-cukros vízben puhára főzzük, a burgonyát szintén megmossuk, héjastól 150 °C-os sütőben 50 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Amint kihűlt a burgonya és a cékla, lehúzzuk a héját, és felkockázzuk őket a sós uborkával és a kígyóuborka felével együtt. A zöldborsót forrásban lévő sós citromos vízbe tesszük 1 percre, majd jeges vízben lehűtjük, és hozzáadjuk a többi zöldséghez. A megtisztított lila hagymát félkarikára vágjuk, sózzuk, cukrozzuk, és citromlevet csepegtetünk rá. Pár percet állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét, és hozzáadjuk a salátához. Alaposan összekeverjük a zöldségeket, sóval, balzsamecettel, zúzott fokhagymával és finomra vágott kaporral ízesítjük, majd a heringfilé felét vékony csíkokra vágva beletesszük. A kígyóuborka másik felét hosszában nagyon vékony szeletekre vágjuk, a szeleteket egymásra helyezzük úgy, hogy félig fedjék egymást, ráhalmozzuk a salátát, és hengert formázunk belőle. A megmaradt heringet a salátatekercsre tesszük, és heringkaviárral tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.