Receptek

Paprikás tyúk (Ají de gallina)

Gastón Acurio receptje

2020. augusztus 4.
  • 1 db egész tyúk
  • 2 db hagyma
  • 2 db fokhagyma
  • 1 db ají paprika
  • néhány szem pekándió
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 1 szelet fehér kenyér
  • 1 dl tej


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Egy kövér tyúkból húslevest készítünk. A megfőtt tyúkot kiemeljük a levesből, kicsontozzuk, és a húsát apróra vágjuk.

Egy fazékban olívaolajon megpirítjuk a fokhagymát, a négybe vágott hagymát, és ajít adunk hozzá. Mielőtt a paprika megbarnulna, lezárjuk, és a hagymával, fokhagymával együtt felaprítjuk.

Ají (csilipaprika)
Az ají a perui konyha legfontosabb alapanyaga, több színben és változatban terem. Legismertebb fajtái: ají panca, ají limo, ají amarillo. Mártás és paszta formájában is gyakran alkalmazzák.

A kenyeret tejbe áztatjuk, villával összetörjük és a húslével együtt a paprikához adjuk. Főzzük még egy kis ideig, majd sóval, pekándióval és reszelt sajttal ízesítjük.

Beletesszük a tyúkhúst is, és jól összekeverjük. Főtt krumplival, főtt tojással, olívabogyóval vagy rizzsel tálalhatjuk.



egész tyúk , vöröshagyma , fokhagyma , pekándió , ají paprika , parmezán sajt , kenyér , tej