Receptek

Mediterrán paradicsomleves mozzarellagolyókkal

Mediterrán paradicsomleves mozzarellagolyókkal

Takács Hajnalka receptje 2 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 25 dkg paradicsom
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor friss bazsalikom
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 1 csomag mozzarellagolyó
  • 2 tk reszelt parmezán
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:
A hagymákat apróra vágjuk, majd az olívaolajon lepirítjuk. Hozzátesszük a leforrázott és így a héjától megszabadított, felkockázott paradicsomot, valamint a szintén apróra vágott bazsalikomot. Néhány perc kevergetés után, ha már a paradicsom megpuhult, felöntjük 3 dl vízzel és még 15-20 percig főzzük. Ha kész, botmixerrel pürésítjük. Mini mozzarellagolyókkal és friss bazsalikomlevéllel tálaljuk. Reszelt parmezánnal megszórjuk a tetejét.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.