Takács Hajnalka receptje
2020. július 29.- 25 dkg paradicsom
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor friss bazsalikom
- 1/2 dl olívaolaj
- 1 csomag mozzarellagolyó
- 2 tk reszelt parmezán
- só, bors
ADAG: 2 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
A hagymákat apróra vágjuk, majd az olívaolajon lepirítjuk. Hozzátesszük a leforrázott és így a héjától megszabadított, felkockázott paradicsomot, valamint a szintén apróra vágott bazsalikomot.
Néhány perc kevergetés után, ha már a paradicsom megpuhult, felöntjük 3 dl vízzel és még 15-20 percig főzzük.
Ha kész, botmixerrel pürésítjük.
Mini mozzarellagolyókkal és friss bazsalikomlevéllel tálaljuk. Reszelt parmezánnal megszórjuk a tetejét.

paradicsom , parmezán , vöröshagyma , fokhagyma , mozzarellagolyó , bazsalikom , olívaolaj