Tivadar György receptje
2018. április 16.- 1 db fekete retek
- 1 db sörretek
- 1 ktg hónapos retek
- 10 dkg bulgur
- 1 db kápia paprika
- 1 dl olívaolaj
- 5 dkg petrezselyem
- 1 ek almaecet
- 50 dkg medvehagyma
- 2 db babérlevél
- só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A bulgurt babérleveles, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Hozzáadjuk a kockákra vágott kápia paprikát, vágott petrezselymet, sót, borsot és az olívaolajat. A medvehagymát kétszer leforrázzuk, mindkét hőkezelés után jeges vízben sokkoljuk, majd turmixoljuk, a forrázó folyadékkal állítjuk be a leves sűrűségét, ízesítjük sóval, borssal. Mind a 3-féle retket tetszőleges darabokra vágjuk és leforrázzuk, majd jeges vízben hűtjük. A retkeket olívaolajjal és almaecettel ízesítjük.

medvehagyma , bulgur , retek