A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Medvehagymaleves bulgurral, reteksalátával

Tivadar György receptje

2018. április 16.
  • 1 db fekete retek
  • 1 db sörretek
  • 1 ktg hónapos retek
  • 10 dkg bulgur
  • 1 db kápia paprika
  • 1 dl olívaolaj
  • 5 dkg petrezselyem
  • 1 ek almaecet
  • 50 dkg medvehagyma
  • 2 db babérlevél
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A bulgurt babérleveles, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Hozzáadjuk a kockákra vágott kápia paprikát, vágott petrezselymet, sót, borsot és az olívaolajat. A medvehagymát kétszer leforrázzuk, mindkét hőkezelés után jeges vízben sokkoljuk, majd turmixoljuk, a forrázó folyadékkal állítjuk be a leves sűrűségét, ízesítjük sóval, borssal. Mind a 3-féle retket tetszőleges darabokra vágjuk és leforrázzuk, majd jeges vízben hűtjük. A retkeket olívaolajjal és almaecettel ízesítjük.




medvehagyma , bulgur , retek

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra