A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Narancsos cikória őzgerinccel és pirított brióssal

Litauszki Zsolt receptje

2018. május 22.
  • 1 kg őzgerinc
  • 50 dkg cikória
  • 20 dkg narancs
  • 25 dkg briós
  • 1 kg pak-choi
  • só, bors ízlés szerint
  • 3 dl narancslé
  • 2 ek méz
  • 1 ek vaj
  • 1 ek olívaolaj


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes

Előző nap: Áztassuk a cikóriát langyos vízben 1 órán át. Addig tisztítsuk meg az őzet, formázzuk meg fóliával, és tegyük hűtőbe. A narancslevet forraljuk fel a mézzel és sóval együtt. Még forrón öntsük a cikóriára, és ezt is tegyük a hűtőbe következő napig.


TÁLALÁS:
A sütőt állítsuk 60 °C-ra. Az őzhúst forró serpenyőben pirítsuk körbe, majd pihentessük a sütőben 15 percig egy rácson. A serpenyőbe locsoljunk a narancsléből, majd szűrjük le. Ez lesz a mártás. A húst ismét pirítsuk meg kevés vajon a brióssal és a pak-choi-jal.



cikória , pak choi , narancs , őzgerinc , briós , narancslé , méz , vaj , olívaolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra