Receptek

Narancsos cikória őzgerinccel és pirított brióssal

Narancsos cikória őzgerinccel és pirított brióssal

Litauszki Zsolt receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:
  • 1 kg őzgerinc
  • 50 dkg cikória
  • 20 dkg narancs
  • 25 dkg briós
  • 1 kg pak-choi
  • só, bors ízlés szerint
  • 3 dl narancslé
  • 2 ek méz
  • 1 ek vaj
  • 1 ek olívaolaj
ELKÉSZÍTÉSE:

Előző nap: Áztassuk a cikóriát langyos vízben 1 órán át. Addig tisztítsuk meg az őzet, formázzuk meg fóliával, és tegyük hűtőbe. A narancslevet forraljuk fel a mézzel és sóval együtt. Még forrón öntsük a cikóriára, és ezt is tegyük a hűtőbe következő napig.

TÁLALÁS:

A sütőt állítsuk 60 °C-ra. Az őzhúst forró serpenyőben pirítsuk körbe, majd pihentessük a sütőben 15 percig egy rácson. A serpenyőbe locsoljunk a narancsléből, majd szűrjük le. Ez lesz a mártás. A húst ismét pirítsuk meg kevés vajon a brióssal és a pak-choi-jal.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.