Receptek

Nyitott ravioli sült csirkemellel

Segal Viktor receptje:

Nyitott ravioli sült csirkemellel

4 fő részére

TÉSZTA

HOZZÁVALÓK:
  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás, felverve
  • 2 ek olívaolaj
  • csipet só

SÜLT CSIRKEMELL

HOZZÁVALÓK:
  • 2 csirkemell
  • 1 ek olaj
  • bors

KOKTÉLPARADICSOM-MÁRTÁS

HOZZÁVALÓK: 
  • 1 ek vaj
  • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • kb.16 db koktélparadicsom, félbevágva
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • bors
  • zsálya levele
  • tálaláshoz 1 ek pesto mártás 
ELKÉSZÍTÉSE:

A tésztához a lisztet összekeverjük a sóval, átszitáljuk. Gyúródeszkán a liszt közepébe mélyedést formázunk. Hozzáadjuk a felvert egész tojásokat és az olívaolajat. Összekeverjük, majd addig gyúrjuk, amíg feszes, elasztikus tésztát kapunk. Fóliába csomagoljuk, és nyújtás előtt legalább 30 percig a hűtőben pihentetjük. Kinyújtjuk, majd 12 darab, 6 x 8 cm-es téglalapot vágunk. Felhasználásig konyharuhával letakarjuk, hogy ne száradjon ki. A csirkemellet mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőt szárazon felhevítünk, 1 evőkanál olajat adunk hozzá, majd rádobjuk a csirkemellszeleteket, és 3-4 perc alatt készre pirítjuk. Kivesszük a serpenyőből, és a még forró serpenyőben elkészítjük a koktélparadicsom-mártást: 1 evőkanál vajon megfuttatjuk a hagymát és a fokhagymát. Alacsony hőfokon 1-2 percet pároljuk, és hozzáadjuk a koktélparadicsomokat, a zsályát és a citrom reszelt héját. Sózzuk, borsozzuk. Az összes hozzávalóval összeforraljuk. Ha a mártás nem elég leveses, hozzáadunk két-három evőkanál csirke- vagy zöldségalaplevet vagy vizet. Amikor elkészült a mártás, összeforgatjuk a sült csirkemellszeletekkel. Egy nagy lábasban sós vizet forralunk, és a lapokat négyesével főzzük ki, hogy ne ragadjanak össze. A megfőtt tésztalapokat szűrőkanállal kivesszük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább