Receptek

Szakolcai káposztaleves (Skalická kapustnica)

Bárkányi Zoltán receptje

2021. március 4.
  • 30 dkg savanyú káposzta (a leve nélkül)
  • 1 db nyers sertéscsülök
  • 10 dkg nyers füstölt tarja
  • 10 dkg marhaleveshús
  • 5 dkg parasztkolbász
  • 2 dkg szárított gomba
  • 10 db aszalt szilva
  • 4 dkg hagyma
  • 1 dl vörösbor
  • 2 ek olaj
  • szegfűbors, babérlevél
  • pirospaprika
  • szemes fekete bors, só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, rátesszük a rövid szálakra vágott savanyú káposztát, a megmosott húsféléket, a kolbászt, a gombát, az aszalt szilvát és a fűszereket, vízzel felöntjük, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a húsfélék meg nem puhulnak.


savanyú káposzta , sertéscsülök , füstölt tarja , marhaleveshús , parasztkolbász , szárított gomba , hagyma , vörösbor , aszalt szilva , babérlevél , pirospaprika , szegfűbors

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra