Receptek

Füstölt libamell

Füstölt libamell

Mautner Zsófia receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 200 g füstölt libamell
  •  150 g cékla
  • 150 g sárga cékla
  • 150 g cirmos cékla
  • 200 g kanadai sütőtök tisztítva
  • 1 db gránátalma
  • 50 g hámozott dió
  • 100 g salátamix tengeri só

VINAIGRETTE

HOZZÁVALÓK:

  • 1 ek fehér balzsamecet
  • 2 szál kakukkfű
  • 1 ek méz
  • 100 ml extraszűz olívaolaj
  • gránátalmaszirup
  • dukkah fűszerkeverék

ELKÉSZÍTÉSE:
A céklákat megmossuk, majd egyesével nagy szemű tengeri sóval alufóliába csomagoljuk.  Mellérakjuk az egyben hagyott sütőtököt, és 160 °C-on puhára sütjük, majd megtisztítjuk.

Figyeljünk arra, hogy a sütőtök előbb megpuhul. A diót 200 °C-on sütőben 8-10 perc alatt arany barnára pirítjuk, és még melegen, konyharuhába tekerve addig dörzsöljük, amíg lejön a héja.

A vinaigrette-hez összekeverjük a hozzávalókat, és a tálaláshoz a céklagerezdeket, a sütőtökkockákat a dióval és a gránátalmamagokkal, valamint a salátamixszel a vinaigrette-hez keverjük, majd rátesszük a füstölt libamellszeleteket.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább